Trinn-for-trinn guide, maler du kan kopiere og faktiske kundeeksempler gjør jobben til en enkel sak. [+]
Redd for å komme på forsiden av VG og bli uthengt som kjøper av svart arbeid?
Det trenger du ikke være lenger.
Hvordan kan du sørge for at bedriften din lever etter de reglene som gjelder i åpenhetsloven – og unngå saftige bøter?
HVA GJØR DETTE KURSET ANNERLEDES FRA ANDRE KURS OM ÅPENHETSLOVEN?
Andre kurs forteller deg hva loven krever. Dette kurset forteller deg også hva loven innebærer. Men her får du også et malverk som du kan bruke. Kurset gir deg konkrete tekster som du kan bruke når du lager underlag som skal offentliggjøres.
Ikke minst sparer du tid.
Kurset viser deg i enkle steg hvordan helt vanlige ledere uten juridisk utdanning kan oppfylle de kompliserte kravene som følger av den nye loven.
Kurset er ment for deg som jobber i en av de over 9 000 norske bedriftene som må tilpasse seg loven. Den er like aktuell for de enda flere bedriftene som leverer varer og tjenester.
I boken vil du lære hva som forventes fra deg som leder, og hva som må være klart til fristen går ut sommeren 2023.
Du vil lære hva som må gjøres for å unngå bøter, kundeklager, ødelagt merkenavn eller Forbrukertilsynet på døren. Du vil lære triksene for å komme i mål uten en skokk med advokater som skriver faktura med gaffel. Oppdag mulighetene til å få bedre branding og mer lojale kunder ved å gjøre denne loven til en kjerne i forretningene dine.
Få på plass et system som forteller deg hvilke leverandører som utgjør en risiko – og hvilke som er trygge.
Oppdag hvordan du kan spare deg selv betydelig med tid ved å levere på det du må rapportere for – og ikke alt annet.
Sørg for å komme i mål effektivt og sikkert ved bruk av maler og eksempler fra andre norske bedrifter.
Se hvordan du kan bruke redegjørelsen ikke bare i årsrapporten, men også i markedsføringen utad.
Få tilgang til maler du kan kopiere og bruke i egen virksomhet, fra styregodkjenning, spørreskjema, risikovurdering, redegjørelse og hvordan du svarer på henvendelser.
Fortsatt stresset?
Ta det likevel med ro. Det er ingen grunn til panikk – ennå.
Denne kurset gir deg nemlig alt du trenger for å komme i mål på egen hånd. Med trinn-for-trinn-guide, et omfattende utvalg av kundeeksempler og maler som kan kopieres, blir du ferdig på null tid.
HVA FÅR DU MED FRA KURSET?
Full gjennomgang av loven, samt krav.
Mulighetet til å stille spørsmål om ting som er unike for din virksomhet.
Boken "Absolutt alt du trenger å vite for å innføre åpenhetsloven" av Tom Solstad (foredragsholder). Mer om boken her. Pris kjøp: 399,-
15 ulike maler du kan bruke for å komme i mål. Kopier tekst og kopier inn det som er relevant. Her finner du nyttige maler som: forslag til styrevedtak, etiske retningslinjer for leverandører (code of conduct), styrets redegjørelse, ulike maler på hvordan du kan besvare henvendelser og mye mer. Pris kjøp: 990,-
Ansvarlighetskompasset. Kompasset gir deg muligheten til å teste i hvilken grad selskapet ditt etterlever retningslinjenes fra OECD.
Alle foiler som gjennomgås i kurset.
Linker til alle nyttige kilder, som OECD, Lovdata, Etisk handel Norge og mange andre.
HVEM RAMMES AV LOVEN - OG HVA ER KRAVENE?
Åpenhetsloven gjelder for alle virksomheter som selger varer og tjenester i eller utenfor Norge, og som oppfyller to av følgende tre vilkår:
• salgsinntekt: 70 millioner kroner• balansesum: 35 millioner kroner• gjennomsnittlig 50 ansatte i løpet av regnskapsåret
Kurset er også relevant for mindre virksomheter som ikke omfattes av loven. Grunnen er at større virksomheter kan kreve at du som leverandør følger kravene loven. Selger du varer eller tjenester til kunder som rammes av loven, er det ganske sikkert at kunden din vil kreve informasjon av deg.
Hva er kravene i loven?
Virksomheter som omfattes av loven, må sørge for tre ting: En, de må utføre aktsomhetsvurderinger. To, de må offentliggjøre en redegjørelse for disse vurderingene. Og tre, de må gi informasjon til enhver som retter en skriftlig forespørsel om det.
Redegjørelsen skal signeres av styret og daglig leder i virksomheten, før den oppdateres og offentliggjøres innen 30. juni hvert år, i tillegg til når det er vesentlige endringer i virksomhetens risikovurderinger. Redegjørelsen skal også gjøres tilgjengelig, blant annet på virksomhetens nettsider.
Virksomheter som ikke etterkommer loven kan ilegges betydelige gebyrer. I henhold til forskriftene er størrelsen på overtredelsesgebyrene er satt til «inntil fire prosent av den næringsdrivendes årsomsetning eller inntil 25 millioner kroner, der det høyeste beløpet anvendes».
Vil du lære mer?
Ønsker du å lære mer om åpenhetsloven? Sjekk ut følgende to artikler:
Åpenhetsloven - her er stegene som tar deg i mål
Innføre åpenhetsloven? Ikke gjør disse feilene!
[-]
Läs mer